Water Bulgaria  

Xylem разработва устойчиви решения за водния сектор под мотото "Let's Solve Water" - 18.11.2015

18.11.2015   |   Начало»Бизнес
 

Основна цел в дейността на шведската фирма Xylem е разработването на устойчиви решения за глобалните проблеми, свързани с потреблението на вода, обявиха от компанията. Под мотото "Let's Solve Water" скандинавският производител на помпи и помпено оборудване инициира партньорства с други компании в сектора и работи върху иновативни технологии за подобряване на достъпа до водни ресурси и рационалното им оползотворяване.

В България представител на Xylem за марките Lowara и Vogel Pumpen е фирма Аквастарт, а за марките Flygt, Wedeco, Sanitaire, Godwin и Leopold е фирма Алмекс БГ.

"В работата си сме отдадени на това да разработваме по-ефективни и устойчиви начини да използваме, транспортираме, третираме и пречистваме този ценен ресурс. Това включва проектирането и производството на системи за рециклиране на вода в бита и индустрията, както и провеждането на информационни и образователни кампании сред децата и младите хора в развиващите се пазари. Мислим за бъдещето и се стараем да насърчаваме клиентите си и общностите в глобален мащаб да правят същото", коментират от Xylem.

Технологиите на Xylem за устойчиво потребление на вода се използват по цял свят. Шведската компания има близо 13 хил. служители и повече от 360 представителства на 6 континента. Фирмата произвежда широка гама от решения за разнообразни промишлени, комунални и битови приложения. Развойната и производствена дейност на Xylem е съсредоточена върху разрешаване на най-належащите проблеми, свързани с недостига на вода, подчертават от компанията.

"Водата е сред критичните за човечеството ресурси, заедно с храната, енергията, труда и капитала. Тя е от съществено значение за живота на планетата, здравето ни и глобалната икономика. Фактът, че потреблението на питейна вода в наши дни постоянно нараства при ограничения достъп до този ресурс, е едно от най-сериозните предизвикателства на съвременния свят", добавят от Xylem.

През 2011 г. Xylem се отделя от ITT Corporation като самостоятелна компания и заема място сред водещите световни доставчици на водни технологии. Днес шведският производител е сред най-големите фирми в света, предлагащи технологии, оборудване и услуги за приложения в областта на питейните и отпадъчни води. Компанията има близо 4 млрд. щатски долара годишен приход, а продуктите й се предлагат в повече от 150 държави. Под шапката на Xylem се дистрибутират около 30 търговски марки, някои от които са с над 150-годишна история.

     
Източник: Xylem

Ключови думи: Xylem   Аквастарт   Алмекс БГ   Lowara   Vogel Pumpen   Flygt   Wedeco   Sanitaire   Godwin   Leopold  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...