Water Bulgaria  

Община Видин откри нов обект от водния цикъл

12.11.2015   |   Реализации
 

На официална церемония бе открит обект "Рехабилитация на водопроводна мрежа и реконструкция и разширение на канализационна мрежа на град Видин", който е част от мащабния проект за рехабилитиране и разширяване на водоснабдителната и канализационна система в града.

Проектът на обща стойност над 72 млн. лева се изпълнява по Оперативна програма "Околна среда 2007-2013". Вторият обект от водния цикъл на Видин - пречиствателна станция за отпадъчни води, понастоящем продължава да се строи и предстои да бъде довършен в рамките на новия програмен период. Съоръжението е с изчислен капацитет 56 хил. жители и разполага с технология за стъпално механично пречистване и пълно биологично пречистване на отпадъчните води.

Като част от дейностите в първата фаза на водния проект е извършена подмяна на съществуващи улични водопроводи, сградни водопроводни отклонения и водопроводни арматури по 39 улици в града. Модернизирана е водопроводна мрежа с обща дължина 13 415 м, реконструирана и разширена е и 12 546 м канализационната мрежа по 44 улици във Видин.

     
Източник: Община Видин

Ключови думи: воден цикъл   Видин   ВиК инфраструктура  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...