Water Bulgaria  

Павликени с новоизградена пречиствателна станция за отпадъчни води

05.11.2015   |   Реализации
 

В Павликени бе открита официално новата градска пречиствателна станция за отпадъчни води на града. Съоръжението е реализирано в рамките на проект "Изграждане на градска пречиствателна станция за отпадни води с довеждащ колектор и прилежаща инфраструктура в град Павликени" на обща стойност над 30,9 млн. лв.

Проектът е финансиран от кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет по Оперативна програма "Околна среда 2007-2013".

В рамките на реализацията е извършена и подмяна на 26 412 м канализационна мрежа, включително: 6 главни клона, които събират и отвеждат отпадъчните води от цялата урегулирана територия; довеждащ колектор с дължина 372 м и диаметър 400 мм; второстепенни клонове с обща дължина 13 425 м; отливни канали с обща дължина 461 м; 480 ревизионни шахти; 12 дъждопреливника и отливни канали; 728 дъждоприемни шахти и 956 сградни канализационни отклонения.

Новоизградената ПСОВ включва съоръжения за механично, биологично пречистване и обеззаразяване на отпадъчните води и третиране на утайките чрез автоматична система за мониторинг и контрол на цялата пречиствателна станция, технологична и административна сгради и довеждаща инфраструктура.

     
Източник: Община Павликени

Ключови думи: община Павликени   ПСОВ   ВиК мрежа  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииПредстоящоИнвестицииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/Семинари
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...