Water Bulgaria  

Община Поморие откри модернизирана ПСОВ и ВиК мрежа

02.11.2015   |   Реализации
 
В Поморие бе официално прерязана лентата на новата пречиствателната станция за отпадъчни води, с което бе приключен първият етап от проекта за водния цикъл на града на стойност 95,9 млн. лв.
 
В рамките на проекта за реконструкция и рехабилитация на ВиК инфраструктурата са извършени: модернизация на ПСОВ Поморие, изграждане на дълбоководно заустване на пречистените води на 2 км в морето; реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежа с дължина 70 км; рехабилитация на шест помпени станции и изграждане на три нови – за канална и дъждовна вода.
 
Периодът за отстраняване на дефекти ще продължи до 14 декември т. г., като след неговото приключване започва да тече законоустановеният гаранционен срок за всички извършени строително-ремонтни работи, който е 5 години след приключване на проекта.
 
Гост на церемонията бе избраният за втори мандат кмет на Община Поморие – Иван Алексиев, който заяви, че администрацията има капацитет и готовност да се справи с реализирането на също толкова мащабен проект за изпълнението на втория етап от водния цикъл в града.
     
Източник: община Поморие

Ключови думи: община Поморие   ПСОВ   пречиствателни станции   ПСОВ Поморие  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...