Water Bulgaria  

Приключи рехабилитацията на ВиК инфраструктурата в Банкя

29.10.2015   |   Реализации
 

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева официално откри рехабилитираната и обновена ВиК инфраструктура на гр. Банкя, с. Иваняне и кварталите Градоман, Михайлово и Вердикал. Мащабният проект, реализиран със средства по линия на Оперативна програма "Околна среда 2007-2013", е на обща стойност 69,4 млн. лв.

В рамките на модернизацията е положена 48 км ВиК мрежа, която отвежда отпадъчните води към пречиствателната станция, реконструирани и подменени са 12 км водопроводи и е изградена над 22 км канализационна мрежа, включително колектори. Като част от дейностите по проекта са реконструирани и 14 км канализация, както и прилежащите към нея колектори, изградени са над 2000 канализационни и водопроводни отклонения към сградите.

В кв. Вердикал и с. Иваняне са изградени събирателни колектори, а изграждане на главни канализационни колектори е извършено в кварталите Градоман и Михайлово, както и в с. Иваняне, където е реализирана и подмяна на водопроводите по трасетата.

От обновената ВиК мрежа ще могат да се възползват над 6000 души. Очаква се след изпълнението на проекта загубите на вода в Банкя и околните населени места да намалеят до 20 на сто.

     
Източник: МОСВ

Ключови думи: ВиК мрежа   Банкя   ОПОС  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Реализации

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...