Water Bulgaria  

Готови са проектите за ПСОВ на Златни пясъци и канализация в Ален мак

22.10.2015   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Готови са проектите за реконструкция, модернизация и разширяване на пречиствателната станция в курорт Златни пясъци и за доизграждане и реконструкция на канализационната мрежа в селищно образувание Ален мак, съобщи Златка Танева, ръководител на проекта за развитие на инфраструктурата в агломерация к. к. Златни пясъци на стойност 48 млн. лв. И двата проекта се финансират по ОП "Околна среда".

В рамките на първия проект се предвижда пречиствателна станция с капацитет 72 150 еквивалент жители, която да обхваща всички битови отпадъчни води от територията на Златни пясъци, Ривиера, Чайка и Ален мак. Към станцията е изградено и дълбоководно заустване на пречистените води в морето, което допринася за частичното подобрение на качествата на морската вода в близост до бреговата ивица на Златни пясъци.

По втория проект е планирано изграждането на битова гравитачна канализация в Ален мак с дължина 4800 м канализационни отклонения и четири главни канализационни клона, които ще дадат възможност за изграждане на второстепенна улична канализационна мрежа.

Необходими са 2 млн. лв. за закупуване на терените, върху които ще се изпълнява строежът, като тези средства са предвидени в бюджета на втория етап на проекта. В началото на 2016 г. пък ще бъдат закупени терените, необходими за изграждане на ПСОВ – "Златни пясъци". Проектът е фазиран и ще се осъществи със средства от новия програмен период по ОП "Околна среда 2014-2020".

     
Източник: Община Варна

Ключови думи: ПСОВ Златни пясъци   канализационна мрежа   ВиК инфраструктура  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...