Water Bulgaria  

Приключи дълбокоморското заустване на водите от ПСОВ Созопол

08.10.2015   |   Реализации
 

На официална церемония с участието на кмета на община Созопол Панайот Рейзи бе открит още един обект от първия етап на интегрирания воден цикъл на града - "Дълбокоморско заустване на пречистени води от Пречиствателна станция за отпадни води – Созопол".

Чрез система от тръби и тласкатели пречистените води от съоръжението се отвеждат навътре в морето на разстояние 2,5 км от брега. Обектът е реализиран по модерна технология, чрез която прокопаването на трасето в наземната част е извършено под земята без да се създава дискомфорт за жителите на общината.

В рамките на проект "Интегриран проект за водния цикъл на Созопол - I етап" е изпълнено и строителство на канално-помпени станции (КПС) "Хармани" и "Пристанище", колектори "Крайбрежен" и "Провлака", изградени са напорни тръбопроводи, ВиК мрежа на кварталите "Мисаря” и "Провлака", три броя КПС и колектори за гр. Черноморец, извършено е проектиране и изграждане на ПСОВ "Созопол".

Дълбокоморското заустване на пречистените води от станцията е последният етап от проекта на обща стойност близо 60 млн. лв. без ДДС. Дейностите по реализацията са осъществени с европейско съфинансиране и са приключени в зададения срок от 2 години.

     
Източник: Община Созопол

Ключови думи: ПСОВ Созопол   дълбокоморско заустване   воден цикъл   община Созопол  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...