Water Bulgaria  

Български инженерен екип с първа награда за иновация при безизкопните технологии

30.09.2015   |   Технологии
 

Екип от български инженери бе отличен с първа награда за най-значима световна иновация в областта на безизкопните технологии, съобщиха от Българска асоциация за безизкопни технологии (БАТТ) и Българска асоциация по водите (БАВ).

Престижното отличие NO-DIG Award на Международното общество за безизкопни технологии (ISTT) за периода 2014-2015 г. бе връчено на победителите на официална церемония на 29 септември в WOW Convention Center в Истанбул, Турция. NO-DIG Award е учредена през 1986 г. и се присъжда за постижения в 4 категории в сферата на безизкопните технологии: академични изследвания, обучение; изпълнен проект по безизкопна технология; нова машина, инструмент, система или технология; доклад/проучване от студент или млад професионалист от академичната сфера.

Наградата бе връчена на Стефан Желязков, председател на Българска асоциация за безизкопни технологии и изпълнителен директор на отличената българска компания Строителна механизация-Казанлък. Българският екип получи международното признание за успешното изпълнение в срок на сложен проект в топлоелектрическа централа в Казахстан.

В рамките на проекта родните инженери са успели да рехабилитират полуразрушени тръбопроводи в обекта с изключително големи размери (с диаметър до 2240 мм) по иновативната безизкопна технология "Облицовка с втвърдяване на място", известна още като "Феникс".

"Технологията "Феникс" представлява вмъкване в старата тръба на гъвкав ръкав с комбинирана структура от PET филц и стъклени влакна. Винилестерната смола, с която предварително е импрегниран ръкавът, се втвърдява веднага след неговото инсталиране в разрушения тръбопровод. Полученият ефект е нова структурно здрава тръба, на която старата изпълнява функцията на кофраж", поясняват от БАТТ.

     
Източник: БАТТ

Ключови думи: БАТТ   БАВ   безизкопни технологии   NO-DIG Award  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...