Water Bulgaria  

Добри практики в градското водоснабдяване ще представят в Хърватия

24.09.2015   |   Предстоящо
 

На 24 септември т. г. в Дубровник, Хърватия, ще се проведе международната работилница за добри практики в управлението на водни ресурси в градовете Winning by Twinning.

Работилницата е организирана от Съвместния изследователски център на Европейската комисия и мрежата за развитие на водните ресурси в европейските региони и градове Netwerc H20. Събитието се провежда по линия на програмата Европейско партньорство за иновации във водния сектор - European Innovation Partnership on Water (EIP Water), с финансиране по проекта BluesCities по Хоризонт 2020.

В рамките на форума ще бъде поставен фокус върху ролята на градовете за устойчивото развитие на градските райони и важността на обмена на добри практики в управлението на водния сектор между европейските градове. Работилницата цели да създаде и развие сътрудничество между ангажираните институции на държавите от Балканския регион, Източна Европа и Близкия Изток като част от проекта на EIP City Blueprints.

По време на събитието участниците ще имат възможността на практика да разработват планове и стратегии за устойчиво градско водоснабдяване и ще научат как да боравят с различни инструменти за интеграция и реализация на добри практики във ВиК отрасъла в политически, технологичен и административен аспект.

     
Източник: EIP Water

Ключови думи: ЕК   Winning by Twinning   EIP Water   Хоризонт 2020   воден сектор  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Предстоящо

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииПредстоящоИнвестицииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/Семинари
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...