Water Bulgaria  

Приключи реконструкцията на водния цикъл на гр. Габрово

10.09.2015   |   Реализации
 

Всички реконструирани обекти по проекта за воден цикъл на Габрово бяха открити на официална церемония на територията на пречиствателната станция за питейни води в града, която е част от съоръженията, обновени по проекта.

На церемонията присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, кметът на община Габрово Таня Христова, управителят на ВиК-Габрово и представители на фирмите изпълнители на дейности по проекта.

В рамките на мащабната реконструкция на обща стойност над 87,8 млн. лв., реализирана със съфинасиране по Оперативна програма "Околна среда", на три етапа е обновена и разширена ВиК мрежа с дължина 120 км. и са модернизирани двете пречиствателни станции в Габрово - за питейни и за отпадъчни води.

Обновената ПСОВ работи с хидравличен капацитет 14 860 куб. м/ден и капацитет на биологично пречистване 99 780 еквивалент жители, като обслужва население от близо 13 хил. души в града. Съоръжението разполага с модерна система за оползотворяване на отпадъчните продукти от пречистването. В процеса на третиране на утайката се отделя метан, от който посредством генератори се произвежда електрическа енергия, с която се покриват част от енергийните нужди на пречиствателната станция.

     
Източник: Община Габрово

Ключови думи: община Габрово   воден цикъл   ПСОВ   ВиК мрежа  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиСъбитиятаВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/Семинари
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...