Water Bulgaria  

Райкомерс Конструкшън участва в изграждането на новата ПСОВ в Костинброд

10.09.2015   |   Реализации
 

На официална церемония в присъствието на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева бе открита новоизградената пречиствателна станция за отпадъчни води в Костинброд и модернизираната ВиК мрежа на града, съобщиха за Water-Bulgaria.com от фирма Райкомерс Конструкшън ЕАД, които са част от строителния консорциум, извършил строителните дейности по обекта.

Проектът на стойност над 97 млн. лева е осъществен със съфинансиране по линия на Оперативна програма "Околна среда 2007-2013" (ОПОС). В рамките на реализацията е изградено новото пречиствателно съоръжение за отпадъчни води, обновена е водопроводната и канализационната инфраструктура на гр. Костинброд и е извършено удълбочаване на реки в района.

"Горд съм, че такъв огромен проект беше извършен в срок и без финансови корекции. Най-важното в случая е не колко пари са вложени в проекта, а до колко хора ще достигнат ползите от него. Като представител на строителите гарантирам, че съоръженията ще се ползват дълго и безаварийно от жителите на общината", заяви изпълнителният директор на Райкомерс Конструкшън ЕАД инж. Иван Моллов по време на откриването на обекта в гр. Костинброд.

Това е втори реализиран проект в тази сфера за компанията в рамките на настоящата година, поясниха от офиса й. През април т. г. фирмата взе участие в изпълнението на втория етап на водния цикъл на Свиленград, финансиран отново по ОПОС, като предстои до края на 2015 г. да финализира подобни проекти още в гр. Бяла Слатина, гр. Бяла (Русенска обл.) и гр. Шумен.

     
Източник: Райкомерс Конструкшън

Ключови думи: Райкомерс Конструкшън   ПСОВ Костинброд   ВиК мрежа   ОПОС  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Реализации

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...