Water Bulgaria  

Откриха модернизираната пречиствателна станция на Казанлък

04.09.2015   |   Реализации
 
Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Казанлък Галина Стоянова откриха реконструираната и модернизирана градска пречиствателна станция за отпадъчни води на града в с. Овощник. 
 
Проектът е на обща стойност близо 22,7 млн. лв. и според МОСВ с изпълнението му в момента Казанлък разполага с най-модерната пречиствателна станция за отпадъчни води в страната. Очаква се модернизираното съоръжение в с. Овощник да подобри не само начина на опазване на околната среда, но и качеството на ВиК услугите за 52 723 жители.
 
В рамките на проекта са подобрени експлоатационните съоръжения, подменено е основното електро-механично оборудване, което води до значително намаляване на разходите за енергия. В технологичната система на станцията са включени и съоръжения за отстраняване на биогенни елементи – азот и фосфор.
 
"Пречиствателната станция решава всички екологични проблеми, модернизацията е извършена по много добър инженерен начин. Пречистват се отпадъчните води, премахват се неприятните миризми, опазва се река Тунджа", обясни министър Василева. 
 
Проектът е втори за водния цикъл на Казанлък следия първия реализиран етап, чрез който жителите на кв. "Христо Ботев" вече разполагат с близо 7 км новоизградена канализационна и рехабилитирана водоснабдителна мрежа.
     
Източник: МОСВ; снимка: община Казанлък

Ключови думи: МОСВ   община Казанлък   ПСОВ   пречиствателни станции  

Сентра ООДКселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

Сентра ООДКселекс
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...