Water Bulgaria  

Тайванският ВиК бранш обединява предприятия с традиции и по-нови високотехнологични компании - 20.08.2015

20.08.2015   |   Начало»Бизнес
 

Производителите на продукти, системи и технологии за водния сектор в Тайван предлагат решения за всички познати приложения в областта на водоснабдяването, водообработката и водопречистването, сочи справка на Тайвански търговски център – София, международен клон на Съвета за развитие на външната търговия на Тайван ТАЙТРА.

Браншът обхваща както предприятия с традиции, създадени през 70-те и 80-те години на миналия век, така и по-нови високотехнологични компании, които са на тайванския и международния пазар сравнително отскоро, показва още информацията на ТАЙТРА.

"Създаденото през далечната 1979 г. предприятие HCP Pump Manufacturer Co. и днес продължава да е сред най-успешните производители на потопяеми помпи за битови, индустриални и селскостопански приложения. Съвременната продуктова гама на компанията е базирана на дългогодишни разработки в областта на хидродинамиката и се отличава с ниска консумация на енергия, висока ефективност и пълна екологосъобразност", споделят от Търговския център.

С традиции в проектирането и реализирането на съоръжения за третиране на води е тайванската China Ecotek Corporation (CEC), която функционира от 1993 г. като дъщерно дружество на China Steel Corporation, основана през 1971 г. CEC разработва и внедрява системи и съоръжения за пречистване на питейни води от бита и индустрията, пречистване и рециклиране на отпадъчни води от комунални и промишлени пречиствателни станции и др. Компанията предлага и широка гама химикали за: предварителна обработка, пречистване на питейни и отпадъчни води, пречиствателни системи с обратна осмоза, биоцидни препарати и др.

"TankPAC Industries Co., сестринска компания на създадената през 2003 г. Global Water Solutions, е един от най-големите глобални производители на резервоари за вода под налягане", информират от ТАЙТРА. Тайванското предприятие използва съвременни технологии в производството на диафрагмени резервоари под налягане за питейна и технологична вода. "Корпусът от неръждаема стомана на съдовете гарантира тяхната здравина, устойчивост на високи налягания и дълъг експлоатационен живот, а високотехнологичната бутилова диафрагма – за липса на неприятен вкус и миризма в системата", допълват от компанията.

Сред сравнително по-новите компании в тайванския воден сектор е и основаната през 2005 г. Caware Filtering – производител на филтри и филтърни системи за питейна вода и ОВК приложения, сочи справката на ТАЙТРА. Гамата на Caware обхваща утаечни и грануларни филтърни патрони, филтри с активен въглен, филтърни системи за битови, търговски и индустриални приложения, както и широка гама компоненти и аксесоари: мембрани, бустерни помпи, пресостати, адаптери за кранове и смесители, фитинги и конектори, резервоари и разширителни съдове и др.

     
Източник: Тайвански търговски център - София

Ключови думи: Тайвански търговски център - София   ТАЙТРА   HCP Pump Manufacturer Co.   China Ecotek Corporation   TankPAC Industries Co.   Caware Filtering  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...