Water Bulgaria  

Откриха нови обекти по проекта за модернизация на ВиК мрежата в Ловеч

30.07.2015   |   Реализации
 

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Ловеч Минчо Казанджиев официално откриха третия последен етап на градската пречиствателна станция.

На церемонията бяха открити и останалите обекти, реализирани по проекта "Подобрение на водоснабдителната и канализационна система на град Ловеч", финансиран по оперативна програма „Околна среда 2007-2013".

Заедно с новоизграденото съоръжение за третиране на фосфорната замърсеност в съществуващата пречиствателна станция, в рамките на проекта на обща стойност 8,3 млн. лв. са доизградени и рехабилитирани 6,3 км канализация и близо 6 км водопровод.

"С реализацията на обект "Съоръжение за третиране на фосфорната замърсеност на отпадъчните води в ПСОВ Ловеч" – сграда на реагентно стопанство, е изпълнен последният етап от изграждането на станцията, предвиждащ пълно третично пречистване на отпадъчните води чрез изграждане на съоръжения за отстраняване на фосфор. С това свързаността към канализационната система става 100 процента", поясни министър Василева по време на откриването.

     
Източник: Община Ловеч

Ключови думи: Община Ловеч   ПСОВ Ловеч   отстраняване на фосфор   отпадъчни води  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...