Water Bulgaria  

Технологиите за пречистване на вода са сред ключовите сегменти на тайванския бизнес - 29.07.2015

29.07.2015   |   Начало»Бизнес
 

Тайванските компании производители и дистрибутори на системи за третиране на питейни и отпадъчни води са с дългогодишен опит и стабилни позиции на световния пазар на решения за битово, търговско и индустриално водоснабдяване, сочат данни на Тайванския търговски център – София, международен клон на Съвета за развитие на външната търговия на Тайван ТАЙТРА.

Сред ключовите продуктови сегменти в гамата на тайванските компании са системите за обратна осмоза, технологиите за пречистване и филтриране на вода за домашни и индустриални приложения, както и богат набор от компоненти и аксесоари за такива съоръжения – филтри, мембрани, диспенсъри за вода, йонизатори и др.

"Компанията Aqua-Win Water Corporation, създадена през 1992 г., е сред първите производители на системи за пречистване на питейна вода чрез обратна осмоза на тайванския пазар. Освен широка гама технологии за филтриране и пречистване за питейни и промишлени нужди, фирмата предлага още изчерпателно портфолио компоненти и услуги по изграждане на водопречиствателни и филтърни инсталации за индустриални и публични обекти", поясняват от ТАЙТРА.

Обратната осмоза (reverse osmosis – RO) е технология за пречистване, базирана на полупропусклива мембрана за отстраняване на по-едри частици замърсители от водата чрез осмотично налягане. Технологията се използва широко в инсталации за обезсоляване на морска вода с цел използването й за питейни нужди, както и в битови и промишлени системи за пречистване на питейна и технологична вода.

Сред големите производители, доставчици и износители на системи за пречистване на вода и филтрация в Тайван е и E-Rotek Water Systems. Каталогът на компанията включва високотехнологични индуструални системи за обратна осмоза и филтрация, филтри, компоненти и аксесоари.

"Системите за пречистване на вода и всички техни компоненти трябва да отговарят на редица строги изисквания. Те трябва да са безопасни, сертифицирани за употреба в досег с питейна вода (ако е необходимо) и с хигиенно изпълнение,да са достъпни в широк набор от модели и размери. В изработката им се използват специални високотехнологични материали като акрилнитрил бутадиен стирол (ABS), полипропилен и др. Те не позволяват задържане на замърсители по компонентите на системата и позволяват производството на чиста питейна вода с изключително високо качество", добавят от E-Rotek Water Systems.

Продуктовата гама на компанията включва и системи за водопречистване със седиментни (утаечни филтри). Технологията се използва за премахване на прах, ръжда, кал и микробиологични замърсители от питейна и промишлена вода.

"Качеството на водата след пречистване е основен показател за ефективността на технологиите за водообработка. Тайванските компании предлагат на глобалния пазар иновативни и високотехнологични решения за битови и индустриални нужди, които разполагат със системи за стриктно следене на качеството на водата. Такава е например серията индустриални системи за обратна осмоза на Pure-Pro Water Corporation от RO 1500 до RO 24000", разказват от ТАЙТРА.

Съоръженията разполагат със система за мониторинг на качеството на водата с LCD екран, електронно табло за управление, система за защита от пренатоварване и LED индикация. Серията обхваща модели с работно налягане от 10 до 17 barи с бустер помпи от 0,75 до 3,5 kW мощност. Системите са базирани на тънкослойни композитни мембрани с рамки от подсилена със стъклени влакна пластмаса. Конструкциите на инсталациите за обратна осмоза са изработени от неръждаема стомана.

 

     
Източник: Тайвански търговски център – София

Ключови думи: ТАЙТРА   Тайвански търговски център – София   пречистване на вода   обратна осмоза   филтърни системи   водоснабдяване  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...