Water Bulgaria  

Откриха новата пречиствателна станция на Мездра

03.07.2015   |   Реализации
 

На официална церемония заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Аспарухов, заместник-председателят на Народното събрание Явор Хайтов и кметът на Мездра инж. Николинка Кътовска откриха новопостроената пречиствателна станция за отпадъчни води на гр. Мездра

Пречиствателната станция е с проектен капацитет 15 984 еквивалент жители и е изградена по проект „Доизграждане на канализационна мрежа и изграждане на ПСОВ – Мездра” на обща стойност над 20 млн. лева. Проектът е реализиран през периода 2012-2015 г. със средства по Оперативна програма „Околна среда”.

В рамките на проекта е изградена нова вътрешна канализационна мрежа с обща дължина 3400 м, реконструирана и рехабилитирана е част от ВиК мрежата в централната градска част с обща дължина 3514 м, изградена е довеждаща инфраструктура.

„С изграждането на пречиствателна станция Мездра вече разполага с всичко необходимо за нормалното функциониране на един съвременен екологичен град - като се започне от изграденото съвместно с Община Враца модерно депо за твърди битови отпадъци, премине се през газификацията на града и се стигне до ПСОВ”, заяви зам.-министър Аспарухов по време на откриването.

     
Източник: Община Мездра

Ключови думи: ПСОВ   Община Мездра   ОПОС   канализационна мрежа   депо за отпадъци  

Сентра ООД

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

Сентра ООД
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...