Water Bulgaria  

Откриха модернизираната ПСОВ в Благоевград

25.06.2015   |   Реализации
 

На официална церемония в присъствието на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева бе открита реконструираната пречиствателна станция за отпадъчни води на град Благоевград.

Реализацията е част от дейностите по проект "Реконструкция на ГПСОВ - гр. Благоевград и изграждане на канализация и водопровод по бул. "Пейо Яворов", гр. Благоевград". Проектът е на стойност 6,62 млн. лева. и се изпълнява в рамките на ОП "Околна среда 2007-2013".

Заедно с модернизираната пречиствателна станция за отпадъчни води по проекта са изградени 4,1 км. канализационна и 1,41 км. водопроводна мрежа.

"Изградената през 2009 г. пречиствателна станция не даваше възможност за цялостно пречистване на водите. Сега ние осигуряваме 100% съответствие с европейското екологично законодателство. Другият проблем беше с начина, по който се третират утайките. Това вече не е причина за притеснения", коментира по време на откриването министър Ивелина Василева.

     
Източник: МОСВ

Ключови думи: ПСОВ   Благоевград   МОСВ   отпадъчни води   ВиК мрежа  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиСъбитиятаВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/Семинари
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...