Water Bulgaria  

Ускоряват инвестициите във ВиК сектора - 04.06.2015

04.06.2015   |   Начало»Бизнес
 

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова подписаха предварително споразумение за реализирането на дейности по проекта за подпомагане на ефективността, управлението и регионалното инвестиционно планиране на отрасъл ВиК, изпълняван от МРРБ. Бюджетът на проекта е 68,5 млн. лева, като се очаква да бъде реализиран в рамките на 5 години.

В рамките на споразумението се предвижда провеждането на регионални прединвестиционни проучвания във ВиК сектора, които да анализират инвестиционните нужди на национално ниво от техническа и икономическа гледна точка. Тази дейност ще се финансира със средства по ОП "Околна среда" 2014-2020 г.

"Споразумението ще ускори инвестициите във ВиК сектора. Подписването му дава "зелена светлина" за обявяването на обществени поръчки от страна на МРРБ за изготвянето на регионалните прединвестиционни проучвания. Те са основата, на която ще се одобряват проекти за инвестиции във ВиК по новата ОПОС", подчерта министър Василева.

Обществени поръчки за изготвяне на регионални прединвестиционни проучвания за интегрирани ВиК проекти в 14 области ще стартират до месец, допълват от МРРБ.

     
Източник: МОСВ, МРРБ

Ключови думи: МОСВ   МРРБ   ВиК сектор   ВиК отрасъл   ОПОС   ВиК съоръжения  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...