Water Bulgaria  

МРРБ съдейства за договорите между ВиК асоциации и оператори

02.04.2015   |   Бизнес
 

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще оказва пълно съдействие на ВиК асоциациите при сключване на договор със съществуващия на дадена обособена територия ВиК оператор.

Освен договорите за стопанисване, поддръжка и експлоатация на ВиК системите и предоставяне на ВиК услугите за всяка обособена територия, министерството подпомага и изготвянето на образци на административни и технически документи, необходими за ежедневната работа на ВиК асоциациите и улесняване на комуникацията им с потребителите на ВиК услуги.

Дейностите са в изпълнение на проект "Подкрепа на реформата в отрасъл ВиК", финансиран по Оперативна програма "Околна среда" 2007-2013.

"В изпълнение на Закона за изменение и допълнение на Закона за водите, в отрасъл ВиК тече процес на описване на ВиК инфраструктурата и отписване на публичните ВиК активи от баланса на съществуващите ВиК оператори. Те ще бъдат прехвърлени на собствениците (държавата и общините) и предоставени за управление на асоциациите по ВиК, които от своя страна ще сключат договори с ВиК оператори", информират от МРРБ.

     
Източник: МРРБ

Ключови думи: МРРБ   ВиК асоциации   ВиК оператори   ВиК отрасъл  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...