Water Bulgaria  

Софийска вода подкрепя "Часът на земята"

02.04.2015   |   Бизнес
 

Софийска вода стартира инициатива в подкрепа на традиционната кампания "Часът на Земята" на WWF, която тази година е посветена на реките в България. Под мотото "Допиши историята на реките, за да не я допише някой друг" екологичната организация инициира онлайн петиция в защита на ценния воден ресурс.

Софийска вода ще се включи в кампанията като представи историята на река Искър и ползите от работата на пречиствателната станция за отпадъчни води "Кубратово".

"Всеки ден пречистваме близо 400 хил. куб. метра отпадъчни води, за да предпазим природата от замърсяване. Oт 2011 г. въведохме и пречистване на водата от остатъчните азот и фосфор. Този процес гарантира зараждането на изчезналата през изминалите години фауна в реката и възстановяването на биоразнообразието в река Искър", информират от дружеството.

През 2009 година Софийска вода въведе в експлоатация най-голямата когенераторна инсталация във ВиК сектора за производство на електрическа и топлинна енергия от биогаз, която към 2014 г. успя да покрие енергийните нужди на цялата станция.

За да представят ползата от пречиствателната станция и връщането на живота в река Искър, от дружеството са подготвили филма "Съживената река", който можете да видите тук.

Повече за кампанията може да научите на страницата на WWF България.

     
Източник: Софийска вода; снимка: WWF България

Ключови думи: Софийска вода   WWF   Часът на Земята   ПСОВ "Кубратово"   когенераторни инсталации  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиСъбитиятаВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/Семинари
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...