Water Bulgaria  

Приключва модернизацията на ВиК инфраструктурата в Етрополе

26.03.2015   |   Реализации
 

През настоящата година приключва „Интегриран инвестиционен проект във водния сектор на град Етрополе”, финансиран по оперативна програма „Околна среда 2007-2013", съобщиха от община Етрополе на заключителна пресконференция по проекта.

В рамките му са извършени две основни дейности: реконструкция на канализационна мрежа с дължина 8403 м и 4250 м водопроводна мрежа, и доизграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води, която бе въведена в експлоатация на 16 декември миналата година.

Изградената пречиствателна станция на гр. Етрополе включва съоръжения за механично пречистване, биологично пречистване, обеззаразяване на пречистената вода и съоръжения за механично обезводняване на утайката. Като част от проекта е проведено и обучение на персонала, отговорен за експлоатацията на обекта.

"Проектът е финал на дългогодишните усилия на община Етрополе по посока модернизация на ВиК инфраструктурата, които стартираха с подмяната на главните водопроводни клонове на стойност 1,8 млн. лв. и завършват с реализацията на интегрирания инвестиционен проект през настоящата година", коментира Анита Пешева, началник отдел "Проекти и програми" и координатор по проекта.

     
Източник: Община Етрополе

Ключови думи: Община Етрополе   ВиК инфраструктура   ОПОС   канализационна мрежа   водопроводна мрежа   пречиствателна станция за отпадъчни води  

Област: ВиК  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...