Water Bulgaria  

Започна 9-ото издание на Вода София

 

Днес в Интер Експо Център, София бе открито деветото издание на ежегодната специализирана изложба за водния сектор Вода София 2015. Събитието, организирано от Интер Експо Център съвместно с Wasser Berlin, ще продължи до 13 март (петък).

В рамките на изложението, на 12 и 13 март в зала Витоша на ИЕЦ ще се проведе и седмата международна конференция Булаква, организирана от БАВ. Тазгодишното издание на събитието е на тема "Енергийна ефективност в отрасъл ВиК: минимална консумация и максимално производство на енергия, подпомагащи борбата срещу глобалното затопляне".

Всяка година на специализирания B2B форум Вода София посетителите имат възможността да се запознаят с най-иновативните и ефективни технологии за добив на вода, пречиствателни инсталации за питейни и отпадни води, водоснабдяване, анализ, регулиране и контрол на водните източници, съвременна техника и съоръжения за водния бранш.

През трите изложбени дни на форума български и чуждестранни компании представят най-актуалните си продукти и решения в областите: вододобив, пречистване на води и отпадъчни води, контролиране замърсяването на повърхностни и подпочвени води, контролни съоръжения за риск и превенция на наводнения; вентили, помпи, смукателни системи; съоръжения и технологии за поддържане и почистване на плувни басейни, водоеми, технологии за добив, бутилиране и дистрибуция на питейна вода.

По време на седмата конференция Булаква, която ще се проведе на 12 и 13 март, представители на Министерството на околната среда и водите, Министерството на енергетиката, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и други ангажирани в сектора експерти ще представят възможностите по отношение на енергийната ефективност във ВиК сектора и най-успешните европейски практики.

Част от съпътстващата програма на Вода София са и двустранните бизнес срещи за търговско коопериране и технологичен трансфер между български и чуждестранни фирми B2B MatchMaking, организирани със съдействието на Enterprise Europe Network към Българска стопанска камара. В програмата на изложбата организаторите от ИЕЦ са предвидили и множество семинари, дискусии и презентации.

"Вода София утвърди през годините своята роля за ускоряване внедряването на нови и прогресивни решения в управлението на водните ресурси и си превърна във форум за  демонстрация на постиженията и  обмен на опит и добри практики между български и чуждестранни фирми", коментират от ИЕЦ.

Паралелно с Вода София 2015 в ИЕЦ днес бяха открити петото издание на международното изложение за машиностроително и индустриално оборудване MachTech&InnoTech 2015, както и изложенията Save the Planet (за управление на отпадъците и рециклиране), Smart Cities (за интелигентни градове), ЕЕ и ВЕ (за енергийна ефективност и възобновяема енергия) и първото издание на изложбата за управление при бедствия и аварии Save the Life.

Водещото издателство за техническа периодика TLL Media за поредна година участва в специализираното международно изложение Вода София. На щанд D1 в зала 4 клиенти и партньори на издателството могат да получат първия брой на сп. Екология & Инфраструктура за 2015 г.

Water Sofia 2015 Daily ще ви информира и през следващите два дни за най-интересното, което се случва на форума.
 

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: Вода София   Булаква   B2B MatchMaking   Интер Експо Център   ИЕЦ   БАВ   ВиК сектор   Екология & Инфраструктура  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Новости от Water Sofia 2015

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииПредстоящоИнвестицииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/Семинари
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...