Water Bulgaria  

Приключиха пробите на новата ПСОВ в Кърджали

26.02.2015   |   Реализации
 
Строително-монтажните дейности на пречиствателна станция за отпадъчни води с чиста и отпадъчна вода в Кърджали са завършени, съобщиха от община Кърджали. Успешно са приключили и 72-часовите проби на новоизграденото съоръжение. 
 
Пробите са извършени от немската фирма Биогест, която е изпълнител и на цялата технологична част. Изпробвана е и интернет връзка за директно следене на параметрите от седалището на фирмата в Германия за предприемане на мерки при евентуални отклонения от параметрите, както и компютърната система за управление на целия технологичен процес.
 
„Доставено е и монтирано цялото, предвидено в проекта, техническо оборудване, обхващащо машини, поместени в съоръжения и сгради по пътя на пречистване на отпадъчната вода, по пътя на третиране на утайките, генериращи се по време на пречиствателния процес, както и в зоната, на сградите и съоръженията, на газовото стопанство на ПСОВ. Съставено е и оборудването на лабораторията на станцията”, съобщи ръководителят на проекта „Воден цикъл” инж. Митко Синабов.
 
От община Кърджали информират още, че са довършени монтажните работи на системата на управление на станцията (МСС и SCADA). Извършени са и единични изпитания на технологичното оборудване („сухи” проби – завъртане на електродвигателите).
     
Източник: Община Кърджали

Ключови думи: ПСОВ   Община Кърджали   Биогест   пречиствателна станция   отпадъчни води  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...