Water Bulgaria  

Апаратура за анализ на води от Thermo Scientific ще представи Аквахим на Вода София 2015

12.02.2015   |   Технологии
 

Аквахим ще презентира най-актуалните продукти на Thermo Scientific на Вода София 2015, съобщиха от компанията. В рамките на специализираната изложба, която ще се проведе от 11 до 13 март т.г., Аквахим ще представи новостите в оборудването за мониторинг на ключови показатели на суровата вода и на водата в процеса на пречистване от глобалния производител.

"В помощ на операторите на пречиствателни станции са разработени автоматични системи за управление и постоянен мониторинг и контрол на технологичните процеси. Важна част от автоматизацията са аналитичните контролно-измервателни прибори за измерване на рН, специфична електропроводимост, окислително-редукционен потенциал, концентрация на разтворен кислород, концентрация на неразтворени вещества и мътност", информират от Аквахим.

След направен тест в реални условия със сонда за измерване на разтворен кислород модел “RDO Thermo Scientific” с отклик до 37 секунди (при 95%) и друга сонда (на различен производител) за измерване на разтворен кислород с отклик до 60 секунди (при 95%) от компанията установяват, че тази разлика в отклика на сондите намалява разходите за електроенергия на компресорите за въздух с около 4%.

"Това се дължи на оптимизирания работен режим на компресорите. Основните консуматори на електроенергия на ПСОВ са именно компресорите за въздух. Освен тази икономическа полза, трябва да изтъкнем и  грижата за околната среда и ползата от намаляването на въглеродния отпечатък", допълват експертите на Аквахим. 

     
Източник: Аквахим

Ключови думи: Аквахим   Thermo Scientific   оборудване за мониторинг на ключови показатели на води   сонда за измерване на разтворен кислород   RDO Thermo Scientific  

Област: ВиК  

Кселекс
Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Технологии

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...