Water Bulgaria  

Седма международна конференция Булаква - 12.03.2015

12.03.2015   |   Начало»Предстоящо
 

Седмата международна конференция Булаква 2015 ще се проведе на 12 и 13 март в Интер Експо център, София, паралелно с Деветото международно изложение ВОДА СОФИЯ.

Тазгодишното издание на форума ще бъде на тема: „Енергийна eфективност в отрасъл ВиК: минимална консумация и максимално производство на енергия, подпомагащи борбата срещу глобалното затопляне”.

Конференцията е организирана от Българската асоциация по водите със съдействието на Интер Експо Център, b2b Media и Съюза на ВиК операторите в България.

"Целта на форума е да бъде поставен акцент върху приоритетите, перспективите и изискванията, които се поставят пред ВиК отрасъла за по-ефективно производство и използване на енергия. Водата е ключов ресурс и нейното управление е важно социално предизвикателство. Недостатъчните водни ресурси се очертава да доведат до 40% недостиг на вода до 2030 г.", коментират организаторите. 

Шест са основните тематични направления, на които ще бъде отделено внимание по време на двудневното международно събитие. Те обхващат въпроси за постигането на енергийна ефективност в сектора, определянето на приоритетите в българския воден отрасъл, съвременни технологии за третиране на отпадъчни води и утайки, икономично използване на водните ресурси и др.

В рамките на конференцията ще бъдат дискутирани и възможностите за модернизация на сектора, които предоставят ИКТ решенията (GIS, SCADA, ЕRP платформи за управление на бизнеса, билинг системи и др.) и най-съвременните научноизследователски разработки в областта.

     
Източник: БАВ

Ключови думи: Булаква   Вода София   БАВ   Интер Експо Център  

Област: ВиК  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Предстоящо

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...