Water Bulgaria  

Ти Ел Ел Медиа взе участие в международна обиколка ''Value of Water'' в Холандия

21.11.2014   |   Събитията
 
От 10 до 15 ноември т.г. в Холандия се проведе медийна обиколка "Value of Water - Industry and Wastewater", посветена на третирането на индустриални отпадъчни води. Целта на събитието, организирано от министерство на външните работи на Кралство Нидерландия, бе да представи успешния опит на институциите и бизнеса в пречистването на води от производството. 
 
В него взеха участие представители на медиите от различни страни, сред които Испания, Португалия, Хърватска, Финландия, Албания, Тайланд, Шри Ланка и други. Единственият български участник бе издателството за професионална техническа периодика Ти Ел Ел Медиа. 
 
В рамките на обиколката се проведоха множество срещи с представители на водните дружества в отделните провинции, където подробно бе обяснен принципът на работа на сектора. Международните гости имаха възможност да посетят и знакови проекти като пречиствателни станции, заводи за производство на биогаз, завод за преработка на отпадъци и други. 
 
Особен интерес предизвикаха срещата с представители на пречиствателната станция на летището Схипхол, където се преработват отпадните води от самолетите, и посещението на болница Свети Антоний в град Снийк. В нея се реализира пилотен проект, който позволява извършване на опити върху водата, напускаща болницата, преди да се влее в канализацията. Специално създадената лаборатория може да бъде наета от различни компании, които да тестват своето оборудване и технологии на място.
 
Подробен репортаж за обиколката четете в предстоящия брой на сп. Екология & Инфраструктура. 
     
Източник: TLL Media

Ключови думи: Ти Ел Ел Медиа   TLL Media   отпадъчни води   пречиствателни станции   биогаз  

Област: Екология   ВиК   Събития  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииПредстоящоИнвестицииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/Семинари
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...