Water Bulgaria  

МС предлага изменения в Закона за водите

06.11.2014   |   Бизнес
 
Промени, свързани с принципа „замърсителят плаща“, бяха приети от Министерския съвет на 5 ноември. 
 
Промените установяват законовите механизми за възстановяване на разходи, вложени в ресурси и дейности за опазване на околната среда, като част от възвръщането на разходите за водни услуги. Инструментите за възстановяване са част от изпълнението на предварителните условия за предоставяне на средства от фондовете на Европейския съюз за програмния период 2014-2020 г.
 
Коригирани са пропуски при транспонирането на две директиви с цел избягване на процедури за нарушение. Одобрена е отмяната на поднормативни актове поради осъвременяване на нормативната база с европейското законодателство и по-доброто му прилагане.
 
С новите текстове се ускорява процесът по определяне на санитарно-охранителни зони около водовземните съоръжения за питейно-битово водоснабдяване. Въвеждат се разпоредби, свързани с планиране, разработване и изпълнение на Морската стратегия и на програмите от мерки към нея с цел опазване и подобряване на състоянието на околната среда в морските води.
     
Източник: МС; снимка: eufunds.bg

Ключови думи: Закон за водите   питейно-битово водоснабдяване   МС  

Област: Бизнес  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Бизнес

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...