Water Bulgaria  

Завърши първият етап от изпълнението на водната инфраструктура в Габрово

16.10.2014   |   Реализации
 
Заключителна конференция, която представи завършването на първия етап от изграждането на рехабилитацията и разширяването на водната инфраструктура в Габрово, се проведе на 14 октомври, съобщиха от общинската администрация. Обновяваното на ВиК мрежата в града е елемент от проекта за водния цикъл, който се реализира с европейско финансиране.
 
В рамките на първия етап са изградени 36 км водопровод и 14 км канализация, включително сградни отклонения. Инвестицията бе разпределена в 9 подобекта и обхвана 8 квартала на Габрово. 
 
Извършен е ремонт на помпени станции Баждар, Гачевци и Тончевци и са изградени нови помпена станция и напорен водоем за кв. Стефановци. На 13 октомври обектът бе приет от държавна приемателна комисия и предстои едногодишен период за мониторинг на експлоатацията на новите съоръжения.
 
По време на конференцията бяха представени проблемите, пред които се изправят екипите за изпълнение на водните проекти, както и гледните точки на ангажираните в сектора.
 
За две години община Габрово е постигнала 88% напредък по всички строителни договори. Изградени са 117 км мрежи и цялостно асфалтирани 69 улици. 
 
"Само в рамките на етап 1 беше подобрена ВиК системата в осем квартала на Габрово и бе създаден нов облик на 43 улици", подчерта по време на форума кметът Таня Христова.
 
     
Източник: Община Габрово

Ключови думи: воден цикъл   помпени станции   Драгиев и Ко  

Област: Реализации  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...