Water Bulgaria  

Започва национален семинар за качеството и контрола на питейните води - 25.09.2014

25.09.2014   |   Начало»Събитията
 
Двудневен начионален семинар на тема "Качество и контрол на питейните води" започва днес в Слънчев бряг, информираха организаторите от Българската асоциация по водите специално за Water-Bulgaria.com. Порталът, заедно със специализираното издание на TLL Media сп. Екология & Инфраструктура, са основни медийни пратньори на събитието.  
 
Събитието беше официално открито от директора на дирекция Обществено здраве в Министерство на здравеопазването (МЗ) д-р Димитър Димитров и председателя на БАВ инж. Иван Иванов. Форумът стартира днес, 25 септември, от 13:00 часа в Слънчев бряг. 
 
Във форума ще се включат представители на Министерство на регионалното развитие (МРР), Министерство на околната среда и водите (МОСВ), ВиК оператори (управители на водопреносни дружества, главни инженери и експерти в областта на осигуряването и пречистването на питейните води и лабораторните изследвания), представители на български общини, бизнеса и научните среди. 
 
"Целта на семинара е участниците да получат изчерпателна информация за съвременните  методи, технологии, съоръжения и оборудване, които осигуряват качеството и контрола на питейните води", акцентират организаторите от БАВ.
 
Тематичните направления, които ще бъдат разгледани през семинарните дни, включват:  водоизточници и резервоари, качество на питейните води - нормативни изисквания, състояние и държавна политика, качество и контрол на природни питейни води, методи и нови технологии за обеззаразяване на питейната вода в процеса на пречистване, лабораторни анализи на качествените показатели на водата за питейно-битови нужди, пречиствателни съоръжения, оборудване и управление на пречиствателни станции за питейни води. 
 
Четирите основни семинарни панела обхващат дискусии за състоянието на водоизточниците, довеждащите водопроводи и резервоарите в България; състоянието и качеството на водите в България; технологиите за мониторинг и пречистване; мониторинга на качеството на питейните води и лабораторните методи и апаратура; управлението на пречиствателни станции за питейни води, оборудване и SCADA. 
 
Осем водещи фирми на българския пазар, специализирани в областта на водния сектор, ще демонстрират своите продукти и дейност. Събитието предстои да бъде наситено с поредица от дискусии.
     
Източник: БАВ; снимка: uhsb.net

Ключови думи: БАВ   Екология & Инфраструктура   TLL Media   воден сектор   контрол на питейните води  

Област: Събития  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Акварор - Бояджиев и Синове
Последно от Събитията
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...