Water Bulgaria  

На 1 август изтича срокът за становища по промените в Закона за водите - 23.07.2014

23.07.2014   |   Начало»Бизнес
 

1 август е крайният срок, в който могат да бъдат представени мнения и предложения във връзка с предложените промени в Закона за водите.

Предложението за изменение и допълнение на нормативния акт включва девет промени, които са публикувани на сайта на Министерството на околната среда и водите.

Според направените изменения ще бъде осигурено въвеждането на принципа „замърсителят плаща” и законовите механизми за възстановяване на ресурсните разходи и разходите за околна среда в рамките на възстановяването на разходите за водни услуги за възможно най-широк кръг услуги, като елемент от изпълнение на предварителните условия за предоставяне на средства от фондовете на Европейския съюз за програмен период 2014-2020 г.

Предвидено е с промените да бъдат отстранени пропуски в транспонирането на Директива 2000/60/ЕО на Европейския парламент и на Съвета за установяване на рамка за действията на Общността в областта на политиката за водите, във връзка с постъпило допълнително официално уведомително писмо от Европейската комисия по открита процедура по нарушение № 2009/2256.

В проекта са въведени и нови забрани за заустване на отпадъчни води в някои от зоните за защита на водите, в комплексни и значими язовири, в напоителни и отводнителни канали и в сухи дерета, като целта е опазване и подобряване на състоянието на повърхностните и подземните води.

Становища по изготвените промени могат да бъдат изпращани в писмен вид на имейл kbramcheva@moew.government.bg.

     
Източник: МОСВ; снимка: freeimages.com

Ключови думи: ВиК   Закон за водите   водоснабдяване   язовири  

Област: Бизнес  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...