Water Bulgaria  

Седма конференция ''Намаляване на загубите на вода във водоснабдителните системи''

10.11.2014   |   Предстоящо
 

Седмото издание на специализираната международна конференция за "Намаляване на загубите на вода във водоснабдителните системи" ще се проведе на 10 и 11 номеври в Интер Експо Център, София.
 
Четири са основните теми, които ще бъдат дискутирани по време на организираното от Българската асоциация по водите (БАВ) събитие. Те са свързани с разглеждането на иновативни решения за намаляване на физическите загуби на вода, проблеми при намаляване на търговските загуби на вода, поставяне на реални цели: как да поддържаме резултатите и проблеми, свързани с икономическото ниво на течовете.

"Проблемът със загубите на вода изисква незабавно внимание и подходящи действия за намаляваненастреса върху оскъдни и ценни водни ресурси. Няколко големи градове започнаха вече програми, насочени към постепенно намаляване на загубите, а много фирми и ВиК дружества разработиха и прилагат стратегии и технологии за контрол на течовете и водните загуби, които се оказаха много ефективни", коментираха организаторите.  

Експертите в областта определят форума като най-голямото събитие, което разглежда проблемите и предизвикателствата по темата с намаляването на водните загуби в Балканския регион.  

Форумът се провежда с подкрепата на Европейската асоциация по водни ресурси (EWRA).

"Основните цели на конференцията са насочени към насърчаване на обмена на опит и информация за успешни примери по подобряване контрола на течовете и намаляване на загубите във водоснабдителните мрежи и към възможността да събере факти и добри примери за увеличаване на осведомеността и вниманието към проблема със загубите на вода от страна на политиците и водните мениджъри", допълниха от БАВ.

     
Източник: БАВ

Ключови думи: БАВ   Българска асоциация по водите   загуби на вода   водоснабдителни системи   EWRA  

Област: Предстоящо  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Предстоящо

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиСъбитиятаВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/Семинари
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...