Water Bulgaria  

Булаква 2014 постави акцент върху новите технологии във водния сектор - 29.05.2014

29.05.2014   |   Начало»Събитията
 

Шестата международна конференция Булаква 2014, посветена на иновативните решения за водния сектор, се проведе на 28 май в Интер Експо Център паралелно с първия ден на изложенията Булконтрола и Вода София. Форумът бе официално открит от председателя на Българската асоциация по водите Иван Иванов и заместник-министъра на околната среда и водите Атанас Костадинов, които подчертаха важността на инвестициите във водния сектор и внедряването на нови технологии за подобряване състоянието на ВиК инфраструктурата.

В рамките на първия конферентен панел бе поставен въпросът за финансирането на дейностите за изпълнение на основните цели, заложени в стратегията за развитие на водния сектор. Основен финансов стълб в това отношение е ОП Околна среда, по линия на която биха могли да бъдат осигурени до 40% от необходимите средства, коментираха от БАВ. Представители на Министерството на регионалното развитие и Министерството на околната среда и водите представиха планове и стратегии за развитието на ВиК сектора, като акцент бе поставен върху европейските средства, които се отпускат за периода 2014-2020 г.  

Сред основните направления в тематичния кръг на конференцията бяха приоритетите в българския воден сектор, съвременните технологии за третиране на отпадъчни води и утайки, както и решения за икономично използване на водните ресурси. В рамките на втория конферентен панел на Булаква 2014 бяха представени фирмени презентации на съвременни ИТ системи за управление на ВиК дружества, както и иновативни технологии за енергийна ефективност и пречистване на питейни и отпадъчни води.

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: Булаква 2014   конференция   ИЕЦ   БАВ   ВиК   воден сектор   водна стратегия   МОСВ   МРР  

Област: Събития  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...