Water Bulgaria  

Силен интерес към шестото издание на Булаква

 

"Оценявам конференцията като много успешна. В нея взеха участие над 100 души", заяви специално за Water Sofia Daily председателят на Българската асоциация по водите инж. Иван Иванов по във връзка с проведената вчера шеста международна конференция Булаква. "Тазгодишното издание предизвика голям интерес от страна на специалисти, експерти в дейности, свързани с водния сектор", допълни той.

"Научихме първи за някои от текущите процеси, свързани с ОП Околна среда 2014-2020, с реформите в сектора. Необходими са обаче повече подобни срещи и по-скоро такива с работен характер, защото в хода на реформите, които се осъществяват, има много аспекти, които се тълкуват разнопосочно и се получават несъотетствия при прилагането им", коментира инж. Иванов.

Събитието бе част от съпътстващата програма в първия ден на специализираното изложение Вода София 2014, което продължава и днес с разнообразни сътъстващи семинари. Посестителите имат възможност да се запознаят с новостите, които предлагат водещи български и чуждестранни компании на своите щандове в Зала 3 на Интер Експо Център, София.

Сред тях са лидерите в производството и доставката на оборудване за водния сектор като HIGHBERG SOLUTION (щанд C 6a), PEYCHEV (щанд A 10), HOBAS Bulgaria (щанд A 5), RAICOMMERCE CONSTRUCTION (щанд B 11), HERZ-BULGARIA (щанд A 6a), PRIME ENGINEERING (щанд A 12), HYDROCHEM (щанд C 7), INDUSTRIAL PARTS (щанд A 11), KELMAPLAST-BULGARIA (щанд C 6), HAFI BULGARIA (щанд B 10), BUDAPEST WATERWORKS (щанд A16), DM ARMATUREN (щанд C 5), VODKOM BULGARIA (щанд A 7), WASSER BERLIN INTERNATIONAL/MESSE BERLIN (щанд C 8b), XELEX (щанд A 1) и др.

Основен акцент в настоящото издание на Вода София 2014 се поставя на използването на информационни и комуникационни технологии за подобряване на процесите във водния сектор и по-ефективното изпълнение на процесите.

"Изложбата се превърна във форум за демонстрация на постиженията и добрите практики на български и чуждестранни фирми във водния сектор. Със своето 8-о издание тя затвърждава ролята си като място за обмяна на опит и идеи за ускоряване внедряването на нови и прогресивни решения в управлението на водните ресурси в страната ни", коментират организаторите от Агенция Булгарреклама.

Тематичният спектър на изложба Вода София се допълва и от паралелно провеждащото се 43-о издание на специализираното изложение Булконтрола / Бултерм 2014, което ще покаже иновации в сферите на контролно-измервателната техника, автоматизацията, електрониката, лабораторното и аналитично оборудване и енергийния мениджмънт.

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: Вода София   Булаква   Българска асоциация по водите   Булконтрола / Бултерм 2014  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Новости от Water Sofia 2015

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...