Water Bulgaria  

Рационалното използване на водата акцент на Вода София 2014

08.05.2014   |   Технологии
 

Нови продукти и технологии, които подпомагат ефективното използване на водните ресурси, ще бъдат представени от фирмите-изложители по време на предстоящото международно изложение Вода София, което ще се проведе от 28 до 30 май в Интер Експо Център – София.  

В рамките на форума ще бъде преставен за първи път в България умален модел на резервоар за питейна вода.

"Изложбата се превърна във форум за демонстрация на постиженията и добрите практики на български и чуждестранни фирми във водния сектор. Със своето 8-о издание тя затвърждава ролята си  като място за обмяна на опит и идеи за ускоряване внедряването на нови и прогресивни решения в управлението на водните ресурси в страната ни", коментират организаторите от Агенция Булгарреклама. Техни партньори са MESSE BERLIN (WASSER BERLIN) и Българската асоциация по водите (БАВ).

Посетителите на ВОДА СОФИЯ ще имат възможността да се запознаят съвременните технологии, използвани за снабдяване с питейна вода, напояване, отвеждане на отпадни води, дренаж на пътища, тунели и мостове, транспорт на води от и до индустриални зони, производството на зелена енергия.

Освен традиционно участващите български фирми, в изложбата са заявили участието си и компании от Германия, Турция, Гърция, Румъния и Австрия.

Изложителите ще представят ефективни технологии за вододобив, водоснабдяване, рехабилитация и изграждане на ВиК, за пречистване на питейни и отпадъчни води. Сред експонатите ще бъдат модерни системи и съоръжения за поддръжане, контрол и почистване на водни басейни.

Актуални въпроси във водния сектор, свързани с ефективното управление на водите, ще бъдат във фокуса на международната конференция Булаква (28-29 май), която също привлича интерес от страна на специалистите във водния бранш, както и от страна на държавните, областни и общински структури.

Шестото й издание ще бъде посветено на темата “Иновативни решения за водния сектор”. Целта на конференцията е да акцентира на приоритетите, перспективите и изискванията, които се поставят пред ВиК отрасъла за опазване на водните ресурси.

Тематичният спектър на изложба Вода София се допълва и от паралелно провеждащото се 43-о издание на специализираното изложение Булконтрола / Бултерм 2014, което ще покаже иновации в сферите на контролно-измервателната техника, автоматизацията, електрониката, лабораторното и аналитично оборудване и енергийния мениджмънт.

     
Източник: Агенция Булгарреклама

Ключови думи: Агенция Булгарреклама   Българска асоциация по водите   БАВ   Вода София   Булконтрола   Бултерм  

Област: Бизнес  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииПредстоящоИнвестицииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/Семинари
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...