Water Bulgaria  

Реформата във водния сектор получава финансова подкрепа от Световната банка - 10.04.2014

10.04.2014   |   Начало»Инвестиции
 

Споразумение за консултантски услуги подписаха в София министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и постоянният представител на Световната банка за България, Чешката Република и Словакия Маркус Репник. Подкрепата на международната институция ще бъде изразена в развитието на функциите и подобряването на капацитета на ДКЕВР, както и оптимизиране на разходите за синхронизиране с европейските норми за пречистване на градски отпадни води.

"Дейностите, които ще се изпълняват, са в две направления – за укрепване на капацитета на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и за оптимизиране на разходите при постигане на съответствие с европейските директиви в областта на отпадъчните води", уточни министър Терзиева.

Към момента са започнали процедурите за избор на консултант и строителен надзор за рехабилитацията на язовир Студена и ПСПВ Перник. Идейният проект за рехабилитацията на язовира е готов. В момента се работи по техническия проект, който предстои да бъде завършен през май. Предвижда се изпълнението на строителните дейности да завърши в рамките на две години.

     
Източник: МРР

Ключови думи: Световна банка   ВиК   ДКЕВР   язовир Студена   пречиствателни станции   воден сектор  

Област: Бизнес  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Инвестиции

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...