Water Bulgaria  

Експерти предлагат нови мерки за контрол на състоянието на язовири и хидротехнически съоръжения

06.03.2014   |   Бизнес
 

Ускоряване на процеса на паспортизация на язовирите бе сред приоритетите, залегнали в одобрения от Министерски съвет доклад на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и на министъра на околната среда и водите Искра Михайлова за извършения през 2013 г. мониторинг за предотвратяване или ограничаване на последиците от вредното въздействие на водите.

Междуведомствена работна група ще бъде създадена, за да извърши преглед на нормативната уредба и да предложи изменения в нея, включително създаването на единен национален контролен орган, за да се постигне по-ефикасен контрол на техническото състояние на водно-стопанските системи и хидротехническите съоръжения.

Най-важните изводи от направения анализ сочат, че комплексните и значими язовири по смисъла на Закона за водите, с малки изключения, са в изправно състояние и могат да се експлоатират без ограничения.

Установени са участъци от диги извън населените места в неизправно състояние. Повечето от предписанията, дадени от междуведомствените комисии по време на пролетния и есенния мониторинг, не се изпълняват от собственика/концесионера.

     
Източник: МС; снимка: Софийска вода

Ключови думи: язовири   хидротехнически съоръжения   Закон за водите  

Област: Бизнес  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиСъбитиятаВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/Семинари
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...