Water Bulgaria  

Столична община търси фирма за реконструкцията на водна каскада пред НДК

Столична община обяви началото на процедура за избор на изпълнител СМР на фонтан и водна каскада, водна каскада в детски сектор по проект за възстановяване и обновяване на парковото пространство на Национален дворец на културата.

Реализирането на проекта е разделено на части - "ВиК, включително пътни работи", „Конструктивни”, „Архитектурно-технологична”, „Черпателен резервоар”, „Геодезия” и „Ел. захранване на помпени станции”.

Дейностите в рамките на поръчката включват възстановяване на водната каскада в детския сектор, който е изграден през 80-те години на 20-ти век.

Предвид сериозното количество вода, необходимо за осигуряване на необходимата скорост на движение на водата в коритото с цел самопочистване и постигане на добър ефект на преливане през праговете, е предвидена оборотна схема на водата.

За целта под мостчето на детския кът е изградена помпена станция с 3 работни помпи, засмукващи вода от най-долното езеро.

С реконструкцията се предвижда захранването да стане от новопроектиран водопровод за условно чиста вода, свързан с тръбни кладенци. Настоящото проектно предложение предвижда изграждането на нова шахта, разположена в по-горното езеро, нови смукатели, преработка на помпената станция с нова тръбна разводка и нови помпи, като тласкателите се запазват.

Поръчката включва и дейностите по реконструкцията на фонтан в подлеза на НДК и каскадите – водни огледала пред него. Проектът предвижда цялостен ремонт и възстановяване на фонтана и водната каскада. Необходимо е възстановяване и обновяване на ВиК мрежите и ел. захранване на помпените станции и съоръжения.

Предварителната стойност на поръчката възлиза на малко повоче от 1,8 млн. лв. без ДДС.

Крайният срок за подаване на оферти за участие е 14 април. Повече информация за изискванията на Столична община може да намерите тук.

     
Източник: АОП; снимка: Столична община

Ключови думи: водна каскада   водни огледала   ВиК съоръжения   помпени станции  

Област: Обществени поръчки  

Кселекс
Подобни статии
Wilo
STIKO BG
ПАЙПЛАЙФ БЪЛГАРИЯ

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Обществени поръчки/Търгове
Кселекс

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...