Water Bulgaria  

БАВ посочва пред Франция предизвикателствата във водния сектор у нас

Българската асоциация по водите (БАВ) ще посочи предизвикателствата, пред които са поставени общинските администрации в сектор „Води“, на конференция за устойчивите градове: „Бъдещето на Европа”, на 7 март в хотел „Шератон“, съобщиха от Асоциацията.

Организацията е партньор на събитието и ще представи важната за ВиК проектите в България маркировка: „Знак за качество на БАВ“. „Тя е аналог на доказалите се европейски знаци: ГРИС в Австрия, ЕнПиЕм в Норвегия, КИВА в Холандия, за които практиката показва, че работят ефективно в редица развити страни, повече от 20-30 години“, коментира инж. Александър Маринчев, директор на Дирекция „Знак за качество на БАВ“. Председателят на БАВ - инж. Иван Иванов ще вземе участие в първия панел на конференцията по темата: „Устойчиво управление на водите“.

Участниците във форума от френска страна ще споделят опита на европейската държава в развитие на общините от най-бляскавата част на континента - Лазурният бряг. Организатори на събитието са Българска асоциация за устойчиво развитие (БАУР) и Балкански център за устойчивост и екоинженеринг. Темите са насочени към държавната и местната администрация, и бизнеса като целта е на българската аудитория да се даде трансграничен опит в сектора на устойчивото развитие в градовете. Лектори ще бъдат утвърдени експерти от публичния и частния сектор. Участие в събитието ще вземат зам.-министърът на икономиката и енергетиката със сектор туризъм Бранимир Ботев, както и зам.-министърът на екологията Атанас Костадинов.

Ще бъдат представени успешно реализирани проекти във Франция, и в частност на Лазурния бряг, както и възможности за финансирането на подобни у нас. Как малки общини се групират и превръщат в метрополиси и за първия такъв на Ривиерата ще разкаже Клодин Теразони Библок, професор в Университета в Ница и зам.-кмет на община Турет Люванс. Катрин Юие, генерален директор на община Грас, ще представи опита си за планиране териториите при урбанизирането им за развитието на туризъм. Как община Оливе, регион Орлеан, е осъществила идеята си за преплитане на добри практики в областта на устойчивото развитие пък ще разкаже Люк Шапрон, генерален директор в администрацията на градчето.

За професиите на бъдещето ще говори проф. Ерик Дюмец, директор на Институт околна среда, управление на риска и устойчиво развитие към университета в Ница. Ще бъде представен пилотен проект, свързващ образователни институции, изследователски центрове и индустрия. Защо създаването на консорциуми, специализирани в сферата на околната среда и устойчивото развитие е пътят към икономически просперитет ще разкаже Жустин Пальота, търговски директор на групата ProEco2, консорциум от 75 дружества.

Schneider Electric ще представи сградата „Хоризонт“ в Карос, Южна Франция, която е пример иновативна и нулевоенергийна консумация, а фирма Vauche ще покаже проекти, които са икономически рентабилни и екологично отговорни. Международният строителен консорциум NGE ще презентира подхода си в строителството и инфраструктурните проекти и на финал Филип Наполеон, управител на прочутата консултантска къща Neurone от Монако, ще демонстрира пилотните проекти на Княжеството в градската мобилност.

В София ще бъде и председателят на работодателския синдикат на хотелиерите и ресторантьорите на Лазурния бряг - Мишел Чан, който е собственик на хотели и общински съветник в Ница. Презентацията му е посветена на сектор туризъм и пилотния европейски проект „Shmile 2“.

     
Източник: БАВ

Ключови думи: БАВ   Българска асоциация по водите   конференция   Бъдещето на Европа  

Област: Предстоящо  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Предстоящо

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...