Water Bulgaria  

Завърши изграждането на водния цикъл в Лозница

30.01.2014   |   Реализации
 

Завършиха дейностите по изпълнението на проекта за изграждане на нови клонове към съществуваща канализационна мрежа, реконструкция на водопроводната мрежа по улиците, предвидени за канализация и реконструкция на пречиствателна станция за отпадни води в Лозница.

Общата стойност на реализирания проект е малко повече от 17 млн. лв., като по-голямата част са европейско финансиране. По време на първия етап е извършена реконструкция на съществуваща пречиствателна станция, а при втория е направено изграждане на нови клонове към съществуваща канализационна мрежа, реконструкция на водопроводната мрежа по улиците, предвидени за канализация.

В рамките на проекта е изградена 14,5 км канализационна мрежа. Тя включва изпълнението на 562 сградни канализационни отклонения към всички домове в града, 313 ревизионни шахти и 442 броя дъждоприемни оттоци.

Реконструираната водопроводна мрежа е дълга 17,35 км, от които 3,27 км са главни водопроводни клонове и 14,08 км второстепенна вътрешната мрежа.

     
Източник: БТА; снимка: община Лозница

Ключови думи: воден цикъл   водни проекти   водна инфраструктура   пречиствателни станции   ПСОВ  

Област: Реализации  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Реализации

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...