Water Bulgaria  

Българско участие в заседанието на ръководния комитет в областта на водите към ЕК - 14.12.2013

14.12.2013   |   Начало»Събитията
 

Четвърто заседание на Ръководния комитет на Европейското партньорство за иновации в областта на водите (ЕПИ Вода) към Европейската комисия се проведе в началото на декември в Брюксел. Във форума на високо ниво взе участие и Председателят на Българската асоциация по водите инж. Иван Иванов в отговор на поканата на еврокомисаря по околната среда Янез Поточник.

В рамките на заседанието бе приета комуникационна стратегия на ЕПИ Вода и план за действие за 2014 г., които бяха разгледани от специализирана работна група. Сред основните цели, заложени в двата документа, са оказване на практическа подкрепа на държавите членки и заинтересованите страни за достъп до финансиране чрез всички подходящи инструменти. В тях влиза и изготвянето на публично-частни модели на финансиране за иновации във водния сектор.

Участниците в заседанието подчертаха усилията на ЕК да гарантира непрекъснатост на ЕПИ Вода след 2014 г. и да развива европейските партньорства в областта.

Европейското партньорство за иновации в областта на водите (ЕПИ Вода) е създадено с цел да подпомага и улеснява икономическия растеж както в рамките на ЕС, както и при взаимодействието с трети страни чрез развитието на иновативни решения.

     
Източник: БАВ

Ключови думи: БАВ   Българска асоциация по водите   ЕПИ Вода   воден сектор   ВиК  

Област: Събития  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Акварор - Бояджиев и Синове
Последно от Събитията
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...