Water Bulgaria  

Обсъждат приотетите проекти във водния сектор в Добрички регион - 28.11.2013

28.11.2013   |   Начало»Бизнес
 

Регионалния генерален план на Добрич ще бъде разгледан на предстоящото Общо събрание на Асоциацията по ВиК, което ще се проведе на 29 ноември. Заседанието се свиква от Областния управител в качеството му на председател на регионалната асоциация.

Две основни точки са включени в дневния ред на събранието. Едната разглежда съгласуването на процентното съотношение на гласовете в Асоциацията по ВиК, изготвено съгласно Закона за водите, другата е приемането на Регионален генерален план на ВиК системите и съоръженията на територията на Водоснабдяване и канализация - Добрич.

Документът определя приоритетните инвестиции за рехабилитация и модернизация на водоснабдителната и канализационна мрежи и на пречиствателните станции. В плана е заложена необходимостта от обезпечаване на областта с питейна вода от още един водоизточник – язовир Цонево чрез изграждане на напорен водопровод с диаметър 1200 м и трасе около 57 км.

     
Източник: Областна администрация Добрич

Ключови думи: язовир Цонево   Асоциация по ВиК   Закон за водите   напорен водопровод  

Област: Бизнес  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...