Water Bulgaria  

121 млн. евро инвестиции предвижда ВиК-Свищов до 2038 г.

27.11.2013   |   Инвестиции
 

121 млн. евро са заложените инвестиции, които се предвижда да извърши ВиК – Свищов до 2038 г. Средствата са заложени в приетия Регионален генерален план за водоснабдяване и канализация.

Реализирането на инвестициите трябва да се случи в рамките на три етапа. До 2020 г. техният размер трябва да възлиза на 68 млн. евро, следващият етап трябва да приключи до 2028 г., през който трябва да бъдат вложени 28 млн. евро и последният ще приключи през 2038 г. за 25 млн. евро.

Най-мащабната инвестиция е за изграждането на пречиствателна станция на питейни води на стойност 10,8 млн. евро при село Вардим.

Регионалният генерален план предвижда инвестиции и за изграждане на довеждащи водопроводи в селища, които в момента през летните месеци са на воден режим – подмяна на довеждащ водопровод в Хаджидимитрово, доизграждане на канализационна мрежа в Българско Сливово и Козловец и др. Освен това са заложени и мерки за подмяна на остарелите водни тръби в Свищов и селата на общината.

     
Източник: Община Свищов; снимка: ВиК-Свищов

Ключови думи: ВиК-Свищов   водоснабдяване   пречиствателна станция   питейни води   довеждащи водопроводи  

Област: Инвестиции  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Инвестиции

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиСъбитиятаВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/Семинари
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...