Water Bulgaria  

Еврофондовете ще осигурят около 30% от капиталовите разходи във водния сектор през 2014-2023 г.

25.11.2013   |   Бизнес
 

През декември т. г. в Министерския съвет ще бъде внесена за разглеждане Стратегията за развитието и управлението на ВиК сектора за периода 2014-2023 г. Има възможност 30% от прогнозните капиталови разходи за следващите десет години във водния сектор да бъдат обезпечени със средства от европейските фондове, обяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева по време на проведеното съвместно заседание на комисиите по регионална политика и околна среда в Народното събрание.

В стратегията са представени четири сценария за финансиране според използваните източници на финансиране за постигане на целите за развитие на отрасъла. Целта им е да се постигне съответствие на водния сектор с националните и европейските екоизисквания.

"ВиК секторът трябва да стане екологосъобразен, финансово и технически устойчив. Качеството на услугите и ефективността на ВиК операторите да съответстват на добрите европейски практики", каза министър Терзиева.

     
Източник: МРРБ

Ключови думи: МРРБ   ВиК сектор   воден сектор   Стратегия за развитие и управление на ВиК сектора   ВиК оператори  

Област: Бизнес  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиСъбитиятаИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/Семинари
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...