Water Bulgaria  

Започна конференцията за намаляване на загубите на вода

11.11.2013   |   Събитията
 

Днес, 11 ноември, стартира шестото издание на международната конференция за намаляване на загубите на вода във водоснабдителните системи. Събитието, което ще продължи и на 12 ноември, се провежда в Интер Експо Център, София. То е насочено към специалисти в областта на водоснабдяването и канализацията, както и към доставчици на оборудване.

Конференцията бе официално открита от Иван Иванов, председател на Българската асоциация по водите, който представи програмата и благодари на спонсорите на събитието.

Добромир Симидчиев, зам.-министър на регионалното развитие, подчерта ко.ко е важен проблемът със загубите на води и колко е подценяван той. "Институциите не стимулират достатъчно дейността на фирмите в сектора", заяви зам.-министър Симидчиев. "В рамките на тази седмица ще се приемат промените в Закона за водите, а до края на другата ще бъде факт Стратегията за ВиК сектора, която ще стимулира реформите", информира той.

В рамките на международния форум се представят решения за намаляване на физическите загуби на вода; разглеждат се проблеми при намаляване на търговските загуби на вода; дискутира се поставянето на реални цели за поддържането на постигнати вече резултати, както и проблеми, свързани с икономическото ниво на течовете.

По време на конференцията ще бъдат представени ноу-хау и добри практики в областта, както и нови подходи за по-ефективно управление на ВиК системите с ударение върху намаляване загубите на вода.

Събитието е подкрепено от Европейската асоциация по водни ресурси (EWRA).

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: БАВ   EWRA   Българска асоциация по водите   ВиК   водоснабдяване   ВиК системи  

Област: Събития  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииПредстоящоИнвестицииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/Семинари
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...