Water Bulgaria  

Новата стратегия за ВиК сектора ще го промени генерално

22.10.2013   |   Събитията
 

Изпълнението на новата стратегия за ВиК сектора ще доведе до големи промени в него, обяви зам.-министърът на регионалното развитие Добромир Симидчиев по време на представянето на проекта за Стратегия за развитието и управлението на водоснабдяването и канализацията в България.

Провеждането на обсъждането е етап от осъществяването на проекта за Подкрепа на реформата в отрасъл ВиК, който се изпълнява от Министерството на регионалното развитие в рамките на ОП Околна среда. Представянето на проекта пред участниците в събитието направи Ивайло Колев, представител на Световната банка.

Събитието има за цел да представи изготвения проект на нова стратегия, в който са актуализирани целите и приоритите за развитие на водния сектор в страната. Документът обединява данните от направените прегледи на нормативните актове и публичните разходи във ВиК отрасъла, както и от плана за стратегическо финансиране на отрасъла.

По време на обсъждането заместник-министър Симидчиев подчерта, че новата стратегия не се намесва в публично-частните партньорства. "Тя определя принципите на управление, а не от кого да бъдат управлявани звената в сектора. Настоящото статукво не е добро за сектора и  целта на стратегията е да промени това", допълни той.
 
След представянето на проекта участниците в събитието имаха възможността да представят виждането си заложените в стратегическия документ приоритети в рамките на модерирана дискусия.

     
Източник: TLL Media; снимка: МРР

Ключови думи: ВиК сектор   водоснабдяване   канализация   МРР   Добромир Симидчиев   ОПОС   ЕС   ВиК стратегия  

Област: Събития  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...