Water Bulgaria  

Проекти за 1 млрд. лв. са включени в генералния план за ВиК системите в Хасково

17.10.2013   |   Инвестиции
 

Проекти на стойност близо 1 млрд. лв. са включени в Регионалния генерален план на ВиК системите и съоръженията в Хасково. Съгласуването на плана бе направено по време на заседание на Областния съвет за развитие, в който участваха експерти от Министерството на регионалното развитие, представители на общини, ВиК оператори и консултанти.

„Изготвянето на Регионалния генерален план е от особена важност, защото само проектите, които попаднат в него, могат да кандидатстват за еврофинансиране през следващите програмни периоди до 2038 г.”, коментираха специалисти.

Представените данни сочат, че предвидените инвестиции до 2038 г. във ВиК Хасково са близо 338 млн. евро, за ВиК Димитровград – 103 хил. евро, а за ВиК Стамболово малко повече от 13 млн. евро.

ВиК Хасково предвижда реконструкция на част от вътрешна водопроводна мрежа на Хасково, рехабилитация на напорни резервоари за Хасково, Свиленград, Капитан Андреево, Момково, Харманли, допълнителни кладенци за Свиленград, Караманци, Хасково, като част от краткосрочната си програма.

В програмата за подобряване на качествата на водата ВиК Димитровград предвижда намаляване на загубите на вода в част от довеждащите водопроводи за Водоснабдителна група Злато поле, оптимизиране на работата на помпите на ПС Черногорово и увеличаване на енергийната ефективност на системата и намаляване разходите за електроенергия.

ВиК Стамболово е заложило реконструкция на две помпени станции в селата Долно поле и Силен и инсталиране на водомери и вентили за контрол на водното ниво за три резервоара - Маджари, Стамболово и Силен.

     
Източник: Областна администрация Хасково; снимка: Haskovo.info

Ключови думи: Генерален ВиК план   ВиК   водоснабдяване   канализация   напорни резервоари   помпени станции  

Област: Инвестиции  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Инвестиции

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииПредстоящоИнвестицииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/Семинари
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...