Water Bulgaria  

10 млн. лв. инвестиции за изграждане на канализация в Богомилово

17.10.2013   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Близо 10 млн. лв. ще бъдат инвестирани за доизграждане на канализационната мрежа в старозагорското село Богомилово в рамките на интегрирания воден проект на Стара Загора.

Предвижда се да бъдат изградени общо 20 км канализационна мрежа. Дейностите в рамките на проекта ще бъдат извършвани от четири екипа, като в последния етап към тях ще се присъедини още един.

„Такова мащабно вложение не е правено досега в историята на селото. Всяко едно от 850-те домакинства ще усети ефекта от него”, заяви кметът на Богомилово Петър Коев.

Вторият етап от реализирането на битово-фекалната канализация обхваща югозападната част от селото, приспособима за гравитационна канализация, оттичаща в посока гр. Стара Загора. Предвижда се старата водопроводна система, която пресича новопроектирания канал, да бъде възстановена в местата на пресичане.

За приемник на отпадните води ще служи канализационен колектор O100 бетон, отводняващ Тракийския университет, който се намира на около 1200 м източно от селото. Главен канализационен клон II ще бъде изпълнен от PVC тръби O400 SN8 и преминава в оста на общинските пътища. Трасето на Главен клон III започва от източните покрайнини на селото, от Главен клон I, събира Главен клон II, пресича околовръстното на с Богомилово Път III-6602 при км 0+826 и се насочва източно през земеделските земи към приемника. Каналът ще се изпълнява от ПП тръби с O400 мм. Предвижда се изпълнение на 268 ревизионни шахти от стоманобетонови пръстени и съответните сградни отклонения.

     
Източник: Община Стара Загора

Ключови думи: ВиК   канализация   канализационни колектори   глави клонове  

Област: Проекти  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...