Water Bulgaria  

Започна изграждането на водната инфраструктура в Свиленград

08.10.2013   |   Проекти
 

Официално бе дадено началото на строителните работи за изграждането на водната инфраструктура на Свиленград. Това се случи по време на официална церемония, на която бе направена първа копка на проекта от ръководителя на Управляващия орган на ОП Околна среда 2007-2013 Малина Крумова и кметът на община Свиленград Георги Манолов.

По проект ще бъде изградена близо 24 км нова канализационната мрежа и ще бъде реконструирана около 16 км от водопроводната мрежа. Очаква се строителството да приключи в края на 2014 г.

Общата стойност на инфраструктурата и съоръженията, които ще бъдат изградени с финансиране от оперативната програма, е 48,1 млн. лв.

Предстои изграждане на пречиствателна станция за отпадни води с капацитет за 20 903 е. ж. Целта е да се осигури надеждно, технологически стабилно и екологосъобразно пречистване на отпадните води от бита и индустрията в региона.

     
Източник: ОПОС

Ключови думи: воден цикъл   ВиК   канализация   водопроводи   ОПОС   ПСОВ  

Област: Проекти  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Проекти

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...