Water Bulgaria  

Сименс и Хах Ланге организираха семинар за водния сектор

26.09.2013   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Специализиран технически семинар на тема "Комплексни решения за приложение във водния сектор с портфолиото на Siemens и Hach Lange" се проведе на 19 и 20 септември т. г. в СПА хотел Хисар. Той бе открит от Теодор Маринов, Сименс и Tine Zorz, Хах Ланге, които приветстваха присъстващите с добре дошли, представиха накратко компаниите и очертаха програмата на събитието.

В рамките на семинара бяха представени презентации на лабораторните уреди за анализ и WTOS-система за оптимизация на процесите на ПСОВ на Хах Ланге.
Друг акцент в програмата бяха специализираните контролно-измервателни прибори за ресурс №1, представени пред аудиторията от Иван Рашков и Николай Христов. Те запознаха присъстващите с продуктовите решения на Siemens и техните възможности в измерването на ниво, налягане, разход и температура. „Серията SITRANS P DSIII за измерване на относително, абсолютно и диференциално налягане, ниво и разход се характеризира с висока точност и възможност за работа в агресивни среди и при високо натоварване.

Разполага със стандартно резбово присъединяване, както и фланцово такова”, разказаха те. В тeхните презентации се акцентира също така и на серията за измерване на ниво SITRANS Probe LU, която представлява трансмитер и трансдюсер за измерване на ниво в едно устройство. Интерес предизвикаха и разходомера за открит канал LUT400, хидростатичният сензор за ниво SITRANS MPS, както и електро-магнитните разходомери SITRANS F M MAG5100W, разработени специално за приложение във водния сектор.

Бойко Бойков представи пред специалистите в залата темата за продуктите и решенията от областта на индустриалната автоматизация на Siemens за пречиствателни станции за отпадни води. В представянето той даде пример за типична пречиствателна станция и най-често използваното технологично оборудване, както и решенията на Siemens за всякo звено на станцията. Акцент бе поставен върху функционалните възможности на панелите за визуализация Simatic HMI и индустриалните компютри Simatic IPC. Специално внимание лекторът отдели на индустриалните контролери от фамилията Simatic S7-300, както и Simatic S7-1500 - най-новия член в семейството Simatic.

Във втората лекция г-н Бойков представи системите за енергиен мениджмънт на Siemens. В началото бе представена теоретичната обосновка, налагаща използването на подобен тип системи, след което в детайли бяха представени двете решения – Simatic Powerrate и B.Data. Powerrate е софтуерна библиотека, базирана на SCADA системата WinCC v7.X и насочена основно към контролното и операторското ниво в една станция. B.Data от своя страна предлага допълните функционалности, като например помощ при закупуването на енергия, прогнозиране, енергийно счетоводство, връзка с ERP система и др. Тази система за енергиен мениджмънт е насочена към управленското ниво в една пречиствателна станция за отпадъчни води.

През втория ден на семинара присъстващите имаха възможността да се запознаят с лекцията „Енергийна ефективност при задвижванията” на Сименс, водена от Ангел Костов. „Позовавайки се на Протокола от Киото, държавите одобрили този документ се споразумяват драстично да намалят нивото на изпускания в атмосферата CO? в периода до 2020 г. Така поставената цел може да се изпълни чрез прилагането на широк набор от мерки. Това е причината, Европейския съюз да изготви - Directive for “energy users” или EuP Directive (EuP = Energy Using Products). Изискванията към консумацията на електроенергия и класа на ефективност (к.п.д.) на асинхронните двигатели се описва в раздел 11 на Директивата EuP; за техническа база на формулираните там понятия и параметри се ползва стандартът IEC60034-30:2008, валиден както за Европа, така и за останалия свят”, припомни той.

В своята презентация г-н Костов предложи технически мерки за намаляване на загубите, съпътстващи работата на двигателя, и конкретните предложения от продуктовата гама асинхронни електродвигатели на Siemens. Гамата регулатори SINAMICS бе представена като параметри, функции и възможни сфери на приложения.

Програмата завърши с темата „Контролно-измервателната апаратура на Хах Ланге с приложение при питейните и отпадни води”, която бе последвана от въпроси и дискусия.

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: Сименс   Хах Ланге   воден сектор   SITRANS   Simatic  

Област: Събития  

Кселекс
Подобни статии
Wilo
STIKO BG
ПАЙПЛАЙФ БЪЛГАРИЯ

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията
Кселекс

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...