Water Bulgaria  

ДППИ търси фирма за поддръжка на проектните дълбочини на Канал 1 и Канал 2 на пристанище Варна

Държавно предприятие Пристанищна инфраструктура обяви началото на поръчка за рехабилитация за поддържане на проектните дълбочини на Канал 1 и Канал 2 на пристанище Варна.

Канал 1 свързва Черно море с Варненското езеро н продължение на 3,8 км и по проект е драгиран до кота -12,78 (БС) с ширина на дъното в правите участъци 103 м, а в кривите 178 м. В момента дълбочината на газене на канала е ограничена 11,40 м вследствие на поради наносни процеси и други затлачващи фактори.

Канал 2 е разположен между Варненско и Белославско езера като на практика достига до Пристанище Варна - Запад и представлява основната част от връзката Черно Море – Пристанище Варна – Запад.

Изпълнението на поръчката обхваща почистването чрез драгиране на наносни почви, извършване на водолазни огледи по време на работа, изваждане на едрогабаритни предмети, мобилизация и демобилизация на техниката, с която ще бъде изпълнена поръчката.

Приключването на изпълнението на поръчката се удостоверява с промери и двустранен приемо-предавателен протокол, удостоверяващ качеството и обема на действително извършените видове работи.

Драгажните работи да се извършват по график, съгласуван с Дирекция Морска администрация Варна и възложителя. Преди започването им, използваните зони на подводни депа в района на каналите и пристанищата, трябва да се обозначат с плаващи знаци. В процеса на дейността се извършва екологичен мониторинг в района на драгажните работи и депата.

Крайният срок за подаване на оферти за участие е 15 октомври.

     
Източник: АОП; снимка: ДППИ

Ключови думи: ДППИ   пристанище Варна   екологичен мониторинг  

Област: Обществени поръчки  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Обществени поръчки/Търгове

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...